Kvalitetspolicy

Nöjda kunder är vårt mål.

Introduktion

Kontorsmiljö AB har för avsikt att vara en av branschens ledande inredningsleverantör. Vi säljer enbart produkter med god funktion och bra design som dessutom är leveranssäkert och motsvarar kundernas behov, krav och förväntan. Vi strävar ständigt med att förbättra vårt arbete där vi lägger stor fokus på god kundservice. Kvalitetspolicyn utgör en grund för allt handlande i företaget och är ett stöd för medarbetarna i beslutssituationer. Policyn skall vara känd och förstådd av alla medarbetare.

Följande faktorer är av en avgörande betydelse för att vi hela tiden skall ha en nöjd kund.

Relationer

Relationen med kunden är av yttersta vikt för ett långvarigt samarbete. Vi skall vårda relationen så att bästa möjliga kundvärde uppstår både på lång och kort sikt.

Kompetens

Kompetensen hos våra medarbetare är av stor betydelse. Kompetensutveckling skall vara en naturlig del av företagets verksamhet.

Helhetslösningar (Komplett sortiment)

Att kunna erbjuda helhetslösningar är ett av våra starkaste försäljningsargument. Vi jobbar aktivt med att hela tiden utveckla vårt sortiment efter kundens behov. Därav har vi idag tre produktgrupper; Nyförsäljning, Begagnatförsäljning samt Uthyrning.

Starka Varumärken

Vi arbetar med starka varumärken och kända leverantörer där kvalitet och hög kundservice alltid sätts i fokus.

Prisvärt

Vi har målet att vara det mest prisvärda alternativet på marknaden utan att tulla på varken kvalité eller service.