Sadelstol – Ergonomisk kontorsstol

Ergonomiska sadelstolar är en bekväm och hälsosam lösning för kontorsarbete. Dessa stolar främjar en aktiv sittställning och kan bidra till att förhindra belastningsskador och ryggproblem.

Vårt sortiment av sadelstolar

Ring oss för beställning idag

031-83 01 20

4,7 Google reviews

Visar alla 3 resultat

Filtrera efter pris

Sadelstolar – för en ergonomisk sittställning

Sadelstolar är utformade för att efterlikna sittande på en sadel och främja en naturlig och avslappnad sittställning. De hjälper till att hålla ryggen rak och ländryggen i en neutral position vilket gör att man orkar sitta längre tid utan smärtor i kroppen.

Fördelar med ett aktivt sittande

Fördelarna med att använda en sadelstol inkluderar förbättrad hållning, minskad belastning på ryggen, ökad komfort och bättre blodcirkulation. Aktivt sittande på en sadelstol kan också bidra till att förebygga smärta och trötthet under långa arbetsdagar.

Olika typer av ergonomiska stolar

Förutom sadelstolar finns det många olika typer av ergonomiska stolar på marknaden, inklusive kontorsstolar, knästolar och balansstolar. Det är viktigt att hitta den typ som passar dina behov och arbetsuppgifter bäst. Tycker du det är svårt och veta vad som är en bra stol för dig? Kom förbi vårat showroom i Göteborg så hjälper vi dig att hitta en perfekt stol för dig.

Sagt om oss

4,7 Google reviews

Johan Schön

Jag uppleverar att ni/du svarar upp snabbt på våra behov, gärna kommer ut på plats för att säkerställa att ni uppfattat behovet korrekt.

Martinsson Elektronik

Malena Karlsson

Otroligt trevlig personal. Strålande service, snabba leveranser. Finns alla önskvärda prisnivåer. Bra tillgång till begagnade alternativ.

Sesami

Linda Forsberg

Fantastiskt duktig personal! Stort utbud av kontorsmöbler och kontorsstolar. Trevligt showroom där man kan kika på allt. Snabb leverans!

Ladda ner produktkatalog 2023/24

Skapa din egna stil med vår produktkatalog 2023/24! Ladda ner den idag för att upptäcka de senaste trenderna och inspirationen för ditt kontor

Ring oss för beställning idag

031-83 01 20

Kontakta oss för beställning

Kontorsstol_NS09_fram

Smidig sadelstol med hjul

Många sadelstolar är utrustade med hjul, vilket gör dem enkla att förflytta och justera. Detta är praktiskt om du behöver röra dig runt på kontoret under arbetsdagen.

Sadelstol med ergonomiskt ryggstöd i elegant design med kromad ram

En sadelstol med ergonomiskt ryggstöd och en elegant design kan vara ett stilfullt tillskott till din arbetsplats. Den kromade ramen ger styrka och stabilitet.

Ergonomisk sadelstol– så hittar du rätt

När du letar efter en ergonomisk sadelstol, är det bra att du ser till så att den är justerbar och passar din kropp och arbetsstation. Prova gärna flera olika modeller för att hitta den som passar dig bäst.

Ring oss för beställning idag

031-83 01 20

Vanliga frågor om sadelstolar

 

Sadelstol eller kontorsstol?

Valet mellan en sadelstol och en kontorsstol beror på dina preferenser och arbetsuppgifter. En sadelstol främjar aktivt sittande, medan en kontorsstol ger mer traditionellt stöd.

Hur ska man sitta på en sadelstol?

För att dra full nytta av en sadelstol är det viktigt att sitta med fötterna i golvet, hålla ryggen rak och ländryggen i en neutral position. Detta hjälper till att undvika överbelastning och obehag.

Vad är bra med en ergonomisk kontorsstol?

Ergonomiska kontorsstolar är utformade för att stödja en sund arbetsställning och minska risken för belastningsskador. De kan vara ett viktigt tillskott till din arbetsplats för att främja hälsa och komfort.

Sadelstol med eller utan ryggstöd?

Valet mellan en sadelstol med eller utan ryggstöd beror på dina preferenser och behov. En sadelstol med ryggstöd ger extra komfort och stöd, medan en sadelstol utan ryggstöd möjliggör mer rörelsefrihet. Så vad som är bra för dig, avgör du.

Vilken sadelstol är bäst?

Det finns olika varianter av sadelstolar att välja mellan. Det bästa valet beror på dina individuella behov och preferenser. Det finns sadelstolar med och utan ryggstöd samt olika justeringsmöjligheter. Det man ska ha med i beräkningarna när man väljer sadelstol är hur mycket man sitter vs står under en dag. Hur mår kroppen efter en dag i en annan typ av kontorsstol än sadelstol?